ÖĞRETMENİMİZ ELİF ŞENTÜRK TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN BUL-DOKU-ÜRET OYUNU

ÖĞRETMENİMİZ ELİF ŞENTÜRK TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN BUL-DOKU-ÜRET OYUNU

11.01.2022 491

Okulumuz öğretmenlerinden Elif ŞENTÜRK, eğitim ve tecrübe birikimini özverili çalışmaları ile harmanlayarak BUL-DOKU-ÜRET adında bir eğitim materyali tasarlamıştır.

Materyal temellerini Sudoku bulmacasından almakla beraber, çocukların duyularını ve hayal güçlerini kullanmalarını sağlayacak bir oyun halinde geliştirilmiştir. Oyunda malzeme olarak kullanılan kavram kartları sayıları, hava olaylarını, meyve-sebzeleri ve duyguları anlatmanın yanı sıra hikaye oluşturma çalışmalarında da kullanılabilmektedir. Şu haliyle materyal çok yönlü bir eğitim ve oyun malzemesi olma özelliğini taşımaktadır.

Yapılandırılmamış özelliği sayesinde BUL-DOKU-ÜRET, eğitimcinin hayal gücüne bağlı olarak çok farklı şekillerde eğitim ve oyun materyali olarak kullanılabilecektir.

Prototip çalışmaları da tamamlanan BUL-DOKU-ÜRET ile İstanbul İl Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması'na katılacak öğretmenimize çalışmaları için teşekkür eder, yarışmada başarılar dileriz.

11-01-2022