OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİKLERİ REHBERİ

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİKLERİ REHBERİ

09.07.2021 3017

Bu yıl pandemi süreci dolayısıyla çocuklarımızla birlikte geçmiş yıllara nazaran daha az yüzyüze eğitim yapabildik. Şehit Mehmet Şefik Şefkatlioğlu Anaokulu öğretmenleri olarak çocuklarımızın gelişimlerine destek sağlamak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Programı doğrultusunda kavram ve okuma yazmaya hazırlık çalışmalarını içeren bir kitapçık hazırlamak istedik. Bu kitapçıkla yaz aylarında hem eğlenmelerine hem de öğrenmelerine katkı sağlamayı amaçladık.

Çocuğun sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi, gelişebilmesi ve öğrenmeye karşı olumlu tutumlar geliştirebilmesi için nitelikli bilişsel uyarıcıların, zengin dil etkileşimlerinin, olumlu sosyal ve duygusal deneyimlerin çocuğa sunulduğu ve çocuğun bağımsızlığının desteklendiği bir  evrenin yaratılmasına ihtiyaç vardır. Bu rehber kitap bu ilkere sadık kalarak hazırlanmıştır. İçerisinde her gün bir veya iki tanesini uygulayabileceğiniz çok sayıda eğlenceli ve faydalı etkinlikler bulacaksınız.

PDF biçimindeki etkinlik dosyanızı sınıf öğretmenlerinizden temin edebilirsiniz. Bu rehberde anlatılanları uygulayabilir, çevrenizde bu rehberden istifade edebileceğini düşündüğünüz yakınlarınızla paylaşabilirsiniz. 

Erdoğan ERGİN

Okul Müdürü