STEM OKUL ETİKETİMİZ

STEM OKUL ETİKETİMİZ

28.03.2022 651

 STEM OKUL ETİKETİ

Bir STEM Okulu, farklı disiplinler ve kriterler ile karakterize edilen açık bir STEM stratejisine sahip eğitim öğretim veren bir okul olarak tanımlanır. Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik ( STEM ) eğitimindeki dört ana paydaş grubuyla kapsamlı bir istişare sürecine dayanan Avrupa STEM Okulları Raporunun sonucu olarak Avrupa Okul Ağı tarafından verilen bir etikettir.

STEM yaklaşımının tüm dünyada kabul görmesi ile birçok ülke ulusal STEM stratejilerini açıklamaya başlamıştır. STEM Okul Etiketi (STEM School Label) projesi de okul bazında STEM stratejileri geliştirmek amacıyla okulları cesaretlendirmektedir.

STEM Okul Etiketi Projesi, belirlenen kriterlere göre okul temsilcilerinin çevrimiçi bir öz değerlendirme aracı kullanarak, okullarının STEM performansını değerlendirebilecekleri bir çerçeve sunmaktadır. Bu öz değerlendirme aracı, okulların gerekli gelişim alanlarını belirlemelerine yardımcı olacak ve başvuran okullara okul düzeyinde STEM etkinliklerini iyileştirmeleri için kaynak önerileri de sağlamaktadır.

Okulumuz "STEM Okul Etiketi"ni almaya hak kazanarak, STEM okulları arasında yerini almıştır. Müdür yardımcıımz Alev SİNOĞLU'na Stem okulu olmamızdaki katkılarından dolayı teşekkür ederiz.